Ons Fruit:

Alkmene_button_big.png
Autento_button_big.png
Boskoop_button_big.png
Concorde_button_big.png
Conference_button_big.png
Cox_button_big.png
Doyenne.png
Elise_button_big.png
Elstar_button_big.png
GiezerW_button_big.png
Gloster_button_big.png
Idared_button_big.png
Jonagold_button_big.png
Jonagored_button_big.png
Lucas_button_big.png
Rode Topaz_button_big.png
Santana_button_big.png
Topaz_button_big.png
Triomphe_button_small.png

Kenmerken

Kenmerken van plantaardige landbouw

Kenmerk van die landbouwmethoden is dat er gepoogd wordt te werken met zo weinig mogelijk milieubelastende middelen en methoden. Hierbij staat het bodemleven centraal, wat op zijn minst verstoord, zo niet vernietigd wordt door kunstmest (of drijfmest) en pesticiden, vandaar het verbod op het gebruik hiervan. Het organische stofgehalte speelt hier een belangrijke rol, en moet (in de meeste gevallen) opgedreven worden. Men rekent biologische of ecologische landbouw wel tot de 'duurzame landbouw' omdat hoewel de ecologische efficiëntie wordt opgedreven, men poogt de synergie met het (te stimuleren) bodemleven maximaal benut zodat deze landbouw lang volgehouden kan worden. Indien juist toegepast, verbetert de bodemvruchtbaarheid, en dus ook de opbrengst, jaar na jaar, na de omschakelings- (en bodemherstel)periode.

Het gebruik van bestrijdingsmiddelen

Er worden geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Toegestane middelen zijn:

 

Er zijn vijftien bestrijdingsmiddelen (insecticiden, antischimmelmiddelen) toegestaan, meestal natuurlijke gifstoffen uit planten of bacteriën.[7] Zo is middels EU-verordening nr. 404/2008 het insecticide (van bacteriële oorsprong) spinosad toegestaan. Verder legitimeert dezelfde verordening ook het gebruik van kaliumbicarbonaat en koperoctanoaat bij de bestrijding van verschillende schimmelziekten.

Ook zijn een aantal rijpingsbevorderaars wel toegestaan. Zo is door deze verordening het gebruik van ethyleen in bepaalde gevallen toegestaan, o.a. bij het narijpen van citrusvruchten.


x

Smile Fruit www.smilefruit.nl / www.smilefruit.de / www.smilefruit.co.uk

Copyright © 2013 SmileFruit